Sensata Technologies бе отличена в категория "Иновации" в тазгодишното издание на Бизнес Оскарите, организирани от списание "Икономика" и най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Наградата насърчава постиженията на компанията в стратегически бизнес направления като електрификация, декарбонизация, безопасност и ефективност.

Трансформацията и промяната са начините, по които Sensata Technologies повече от 20 години развива дейността си като водеща компания в областта на индустриалните технологии. Нейните екипи в България разработват проекти от първата идея до създаването на крайния продукт, като инженерната и производствената им експертиза насочва усилия както към традиционни продукти с вътрешно горене, така и към продукти за нови електрически и хибридни модели автомобили. Фокусът на компанията е да работи с клиентите си за разработване на широка гама от решения за лесна интеграция - сензорни компоненти, подсистеми и цялостни решения, персонализирани хардуерни и софтуерни продукти, изкуствен интелект, както и облачни платформи.

"Радваме се да получим висока оценка в тази така ключова за развитието на технологичната индустрия категория! Вярваме, че тя е заслужена, тъй като постигнахме много през последните години и доказахме, че в България е възможно да се справяме с някои от най-сложните предизвикателства в автомобилната и самолетната индустрия, медицината и в редица други сектори. Близо 4000 души от екипите ни в София, Пловдив, Ботевград, Бургас и Варна проектират и изпитват продукти, разработват технологии и машини и произвеждат хардуерни и софтуерни решения за по-чист, ефективен, дигитален и свързан свят. Нашата цел е да продължаваме да работим за по-добро и устойчиво бъдеще", каза Здравко Цацов, мениджър на бизнес центъра на Sensata Technologies в София, който прие наградата от името на компанията.

Снимка 644158

Тази година церемонията по обявяването на победителите в конкурса за Бизнес Оскарите се проведе за 33-ти пореден път. Номинацията на Sensata бе направена от Аутомотив Клъстър България, а победителите бяха определени от членовете на Управителния съвет на КРИБ. Конкурсът традиционно отличава представители на бизнеса, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за високите успехи и развитието на българската икономика.

За Sensata Technologies:

Sensata Technologies е глобална компания за индустриални технологии, която се стреми да създаде по-чист, по-ефективен, електрифициран и свързан свят. Чрез широкото си портфолио от сензори, компоненти за електрическа защита и сензорни решения, доставящи ценна бизнес информация, Sensata помага на своите клиенти да посрещнат все по-сложни изисквания на инженерната и оперативната си дейност. С повече от 21 000 служители и глобални операции в 16 държави Sensata обслужва клиенти на пазарите на автомобили, тежкотоварни и офроуд превозни средства, индустриални и авиокосмически продукти. Научете повече за Sensata на корпоративния ѝ сайт: https://www.sensata.com/, и в профилите на компанията в социалните мрежи - LinkedIn, Facebook, Instagram и Twitter.