Ако можем да опишем с една дума технологичната история на пандемията, със сигурност това ще бъде Zoom. Компанията отбеляза невиждани резултати заради самоизолацията и работата от вкъщи. Сега обаче Zoom вече не е най-ефективната технологична програма от ерата на домашния офис.

Това отличие сега принадлежи на Fastly, която стана публична месец след Zoom миналата година. Акциите на компанията бързо се повишиха с 15% в понеделник до 73,27 долара, след ръст от 36% от миналата седмица. Те се покачиха с 222% от върха на пазара на 19 февруари, превъзхождайки Zoom, който е с 159% спрямо този период, пише CNBC.

Технологията помага на потребителите по-бързо да преглеждат и извличат цифрово съдържание. Нейните клиенти включват доставчика на софтуер за електронна търговия Shopify, услугата за стрийминг на музика Spotify и приложението за съобщения Slack. И сега анализатори започват да разглеждат Fastly като един от най-големите победители в технологичния сектор във времена на ускоряващата се тенденция за работа от дома.

Скокът с 484% на акциите на Zoom, който направи един малко познат инвеститор милиардер

Скокът с 484% на акциите на Zoom, който направи един малко познат инвеститор милиардер

Той е един от първите инвеститори в компанията

"Клиентите на Fastly са много от най-модерните технологични компании от следващото поколение. Това е комбинация от компания с наистина силни основи и всичко се изпълнява наистина добре, като в същото време мисля, че инерцията се изгражда върху това", коментира Риши Джалурия, анализатор в DA Davidson, който препоръчва закупуване на акции на компанията.

Във финансовия доклад на Fastly за първото тримесечие се посочва, че приходите са се повишили с 38%. Очаква се компанията да регистрира годишен ръст от 42% спрямо 39% за миналата година.

Приходите на Zoom са скочили със 169%

Приходите на Zoom са скочили със 169%

Популярността на платформата се засили в началото на тази година, след като милиони хора, започнаха да я използват