Компанията за електромобили Tesla преговаря с италианското правителство за производство на електрически камиони или ванове в страната. Това съобщиха местни медии.

Миналия месец италианският министър на бизнеса и производството в Италия Адолфо Урсо заяви, че правителството преговаря с Tesla за това автомобилният производител да построи фабрика там, пише специализираното издание Elketrek.

От доклад от италианския Il Sole 24 Ore става ясно, че правителството е продължило преговорите с Tesla през последните седмици за фабрика за производство на "електрически камиони и/или микробуси":

Според индустриални източници Министерството на бизнеса и производството в Италия всъщност е задълбочило диалога с възможен нов автомобилен производител.

Tesla преговаря с Италия за стореж на завод в страната

Tesla преговаря с Италия за стореж на завод в страната

Италия иска да диверсифицира своята автомобилна индустрия

Не е ясно какво се има предвид под "електрически камиони". Tesla произвежда Cybertruck в Тексас и Tesla Semi в Невада.

Наскоро обаче шефът на компанията заяви, че Tesla може да произвежда Tesla Semi в Европа в Gigafactory Berlin.

Tesla не произвежда микробуси, но отдавна се говори, че автомобилният производител работи върху подобен на ван електрически модел специално за The Boring Company.

Освен с Tesla Италия води активни преговори със Stellenatis за увеличаване на местното производство в Италия, както и с други автомобилни производители.