Италианската банка UniCredit изненада дълговите пазари с продажбата на облигации на стойност от 3 милиарда долара на неидентифициран голям институционален инвеститор, съобщава Bloomberg.

Пакетът от ценни книжа с 5-годишен матуритет ще подпомогне поддържането на капиталовата позиция на италианската банка, се посочва в официалната позиция на финансовата институция.

Въпреки, че от банката не посочват инвеститора, според информация на италианската медия Il Sole 24 Ore става въпрос за американската компания Pacific Investment Management Company по-популярна като PIMCO.

През лятото стана ясно, че най-голямата италианска банка ще търси купувачи на минимум 3 милиарда евро необслужвани кредити, като тази цел е част от екшън плана на ръководството й.

Малко преди това финансовата институция осъществи най-голямата в италианската история сделка за "лоши" заеми, изчислявани на 17,7 милиарда евро.

От ръководството на UniCredit искат да намалят обема на портфейла си необслужвани кредити до 37,9 милиарда евро в края на 2019 година от 44,6 милиарда евро към края на март тази година.