Независимо дали живеете в регионален град, село или в столичен квартал, вероятно имате поне една банкова карта. Разликата идва оттам как е била издадена тя - защото докато в центъра на столицата има десетки физически банкови клонове, то в някои села няма нито един. И така, някои от клиентите на финансовите институции трябва да изминат десетки километри, за да си извадят или подновят необходимата банкова карта.

Една от големите български банки обаче намери начин да улесни максимално клиентите, когато се отнася за издаването на дебитна или кредитна карта. Fibank обяви, че предоставя на клиентите си нова възможност за изцяло онлайн издаване на банкови карти (дебитни и кредитни) за физически лица. Поръчването, подписването и доставянето до адрес в цялата страна става без посещение до банков клон.

Fibank пуска Google Pay за всички свои клиенти

Първа българска банка пуска услугата Google Pay

До 50 000 лева на няколко клика разстояние

Ако се нуждаете от допълнителни средства, независимо дали в размер на 500 или 50 000 лева, пътят за получаването им е един и същ - през сайта https://cards.fibank.bg/ или приложението за телефони My Fibank. Става изключително лесно - влизате, избирате кредитен лимит и вида на желаната карта, и поръчвате. И най-хубавата част: кандидатстването и издаването на картата са без такси. Дори можете да получите обратно средства - до 0.5%, ако пазарувате по-често с картата.

В случай че не искате кредитна карта, а само дебитна - процедурата е сходна. Заявката може да направите през уеб сайта https://smetka.fibank.bg за нови клиенти или директно от My Fibank уеб и мобилното приложение за съществуващите клиенти, където заявката за дебитна карта може да е по нова или вече съществуваща сметка. Поръчаните карти могат да бъдат изпратени чрез куриер и активирани сигурно и изцяло дистанционно.

Fibank става първата банка у нас, която пуска разплащания с часовник Fitbit

Fibank става първата банка у нас, която пуска разплащания с часовник Fitbit

Банката ще предлага на клиентите си плащания чрез услугата Fitbit pay

От врата до врата - сигурно и безопасно

И тук идва въпросът - колко надежден е новият дистанционен метод на изпращане? Краткият отговор е - не по-малко от личното предаване в клон на банката. След като клиентът подпише онлайн необходимите документи за избраната от него карта, той ще я получи неактивна, като в пакета документи ще има упътване за нейното активиране.

След доставяне на пратката от куриер, който внимателно проверява самоличността на получателя и му предава картата с ПИН код в запечатан плик, активирането на картата става чрез онлайн банкирането "Моята Fibank" или в мобилното приложение My Fibank. Така реално, когато стигне до получателя си, само той може да я активира, което става чрез лична идентификация.