Във всяко едно семейство възникват непредвидени разходи или нуждата от по-големи покупки, за което спестяванията просто не достигат. В такива ситуации на помощ идва услугата потребителски кредит онлайн. В днешно време има богат избор от такива продукти на пазара, което ви помага да намерите правилното решение за вас. Нека да разгледаме какви са предимствата на потребителските кредити онлайн.

Вие избирате сумата и срока

Първият плюс на този вид заеми е, че клиентът сам решава каква сума да му бъде отпусната и в какъв размер да са месечните вноски. Условията варират в зависимост от банката. Например при потребителски кредит онлайн предлаган от tbi bank могат да се изтеглят от 300 до 20 000 лв. за срок от 3 до 60 месеца, при фиксиран годишен лихвен процент. Отнесете се с внимание към тези детайли, за да не изпадате в излишни дългове и да извлечете максимума от вашата оферта.

Облекчена процедура на кандидатстване

Предимство е процесът да бъде 100% дигитален. Това означава, че всяка стъпка - от попълването на формуляра за желаната сума, до подписване на документите, се случва онлайн. Можете да заявите кредит и да ползвате свързаните с него услуги от комфорта на дома си, без да отделяте време в пътуване или чакане на опашки.

За да се задвижи процесът, трябва да изтеглите приложението на банката или да влезете на сайта ѝ през компютър и да изберете вида кредит, който желаете. Попълнете формуляра, където се изискват някои стандартни данни като трите ви имена, ЕГН и телефон. За потребителски кредит онлайн често е достатъчно да разполагате с лична карта, но впоследствие може да ви бъдат поискани и други документи. Не се притеснявайте, служителите на банката ще ви дадат повече информация.

Снимка 656213

Източник: envato

Финансовите институции вече предоставят онлайн калкулатор, с чиято помощ клиентът може да види в реално време какъв ще е размерът на вноските и колко е годишният лихвен процент. Това дава повече яснота относно цялата дължима сума, още преди да сте кандидатствали за кредит. По този начин може да предотвратите вземането на заем, чийто вноски са несъвместими с вашия бюджет.

Бърз отговор

Вече и банките предлагат бързо одобрение на потребителски кредит онлайн, а процедурата не е тромава като преди. След като подадете заявление по електронен път, служител на финансовата институция ще се свърже с вас в рамките на същия ден, за да ви предостави повече информация и да доуточни някои детайли.

На по-късен етап се подписва споразумение, което трябва да опише всички условия, при които се предоставят средствата, включително лихвата и дължимите такси. Ако всичко мине добре, ще получите пари до три дни от сключване на договора.

Удобство

Тъй като процесът е изцяло дигитализиран, можете да кандидатствате за кредит и съответно да получите одобрение по всяко време на денонощието. Вече не се налага да се съобразявате с работното време на банката. Не е нужно да отнемате от обедната си почивка или да си взимате почивен ден, за да отметнете тази задача.

Имате възможност да разгледате спокойно офертата и да премислите добре решението си, без да се чувствате притиснати от времето. Съветваме ви да се запознаете по-подробно с условията, за да избегнете грешки. Обърнете внимание на избора на размер на месечните вноски и срока на погасяване, за да сте сигурни, че ще можете да покривате задълженията си без проблем.

Възможност за инвестиции

Предвид по-голямата сума, която се тегли, потребителските кредити могат да се разглеждат като инвестиция във вашето личностно и бизнес развитие. Например с тяхна помощ можете да продължите образованието си или да стартирате ново бизнес начинание. Те са и отличен инструмент за финансиране на ремонтни дейности, които могат да повишат стойността на вашия имот при евентуална сделка за покупко-продажба.

Различни варианти на погасяване

За да изплатите вашия кредит, не е необходимо да посещавате офис на банка. Можете да внасяте месечните си вноски през банкомат или Cashterminal. Другият вариант е парите да бъдат автоматично теглени от кредитора по банков път на падежна дата.

Като пример, ако вземете потребителски кредит от tbi bank, имате още възможности за погасяване: на каса на Fast Pay, чрез ползване на tbi bank app, с карта онлайн или през ePay. Това улеснява процеса и ви спестява доста нерви.

100% прозрачност

Ако изтеглите потребителски кредит онлайн от лицензирана финансова институция, ще получите ясни условия и 100% прозрачност. Всички такси и комисиони ще бъдат упоменати в договора и предварително изговорени с вас, за да няма недоразумения. Именно заради това е повече от важно да изберете правилния кредитор.