Международният лидер в областта на киберсигурността Acronis, който оперира и на българския пазар, обяви четвърто придобиване за последната година и половина. Основаната в Сингапур компания ще бъде новият собственик на базираната в Кейптаун Synapsys. Дружеството е специализирано в разпространението на решенията за киберзащита на Acronis, става ясно от официално съобщение за сделката.

"Придобиването съвпада с продължаващата глобална инициатива на Acronis, която има за цел да осигури разширен достъп в страните до световните ресурси на компанията. Тъй като търсенето на облачни и управлявани услуги се увеличава по целия свят, това създава възможности за доставчиците на услуги, които предоставят решения за киберзащита на компанията", се казва в него.

Южноафриканското дружество управлява няколко отделни фирми, като основно се занимава с предоставянето на продуктите за киберзащита на международната компания в Африка. 

От Acronis потвърждават, че и в бъдеще ще продължат да търсят възможности за придобивания с цел да запазят ускорения растеж на бизнеса си. В края на 2020 година тя купи израелската консултантска компания CyberLynk.

Acronis придоби CyberLynk

IT лидер с офис в София купи израелска компания от сферата на киберсигурността

Стойността на сделката не се посочва

Международното дружество е основано през 2003 година в Сингапур, като към днешна дата то има над 1500 служители в 33 офиса в 18 държави. Решенията на Acronis се ползват от повече от 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 компании.

През 2018 година компанията навлезе на българския пазар, като придоби българския си партньор T-Soft. През 2019 година стана ясно, че групата планира да отвори най-големия си развоен център в световен мащаб в София. В момента служителите ѝ са над 220 души, но плановете за R&D хъба включват наемането на 1000 служители.