Уорън Бъфет продаде вестникарския си бизнес. Berkshire Hathaway Inc. постигна съгласие за продажбата на BH Media и 30-те ѝ всекидневника на Lee Enterprises Inc., която вече притежава печатни издания, срещу $140 милиона, пише Bloomberg.

Lee управлява вестниците на Бъфет от 2018 г., а Berkshire е заела средства на компанията, с които тя да плати придобивката. Именно през същата година тиражът на всекидневниците в САЩ падна до най-ниските си нива от 1940 г. насам.

Бъфет, чиято първата работа е била да разнася вестници, миналата година заяви, че печатните издания вече нямат бъдеще. BH Media съкращаваше работни места в продължение на години, за да се справи с намаляващите приходи от реклами.

"Нямахме интерес да продадем групата на когото и да било другиго поради една проста причина: смятаме, че Lee има най-голяма възможност да премине през предизвикателствата в индустрията", казва Бъфет.

Акциите на Lee подскочиха повече от двойно до $2,78.

BH ще заеме на Lee $576 милиона при 9% годишна лихва за покупката и за рефинансиране на дълг.

Ходът е рядък за Бъфет, който отдавна казва, че предпочита да не продава бизнесите си. За последната година обаче това е втората продажба, след като милиардерът продаде застрахователен бизнес.

Най-ужасната грешка на Уорън Бъфет, която му коства $8,7 милиарда

Най-ужасната грешка на Уорън Бъфет, която му коства $8,7 милиарда

Коя е тя?