Bulgaria Air и Air Italy сключиха мащабно партньорство, с което ще предложат на клиентите си по-добра и удобна връзка между България, Италия, САЩ, Канада, Азия и Африка.

По силата на ново codeshare споразумение между двете авиокомпании, кодът "FB" на Bulgaria Air ще бъде поставен върху самолетните билети на Air Italy между Милано Малпенса и Рим Фиумичино, Неапол, Олбия и Каляри (Сардиния), Палермо и Катания (Сицилия) и Ламеция Терме (Калабрия). Започвайки с новия летен сезон на IATA, Air Italy от своя страна ще постави своя "IG" код на билетите на националния превозвач между Милано Малпенса и София, Варна и Бургас.

В същото време благодарение на ново търговско интерлайн споразумение пътниците на Bulgaria Air ще могат да пътуват с полети на Air Italy между Милано Малпенса и Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Сан Франциско, Торонто, както и към десетки други дестинации на италианския превозвач в Азия и Африка. Сред тях са Кайро, Лагос - най-големият град в Нигерия, както и до египетския курортен пристанищен град на Червено море Шарм Ел-Шейх. За по-голямо удобство и избор, националният превозвач удвоява и броя на полетите до Милано - те ще се изпълняват всеки вторник, сряда, четвъртък и неделя. От днес се продават и първите налични полети от партньорството, което стартират на 31 март.

Снимка 409749

"За мен е голямо удоволствие да обявим oфициално новото споразумение с Air Italy, което е само крачка към дългосрочната цел на Bulgaria Air да предложи презокенаски полети на пътниците. Нашето желание е непрекъснато да разширяваме портфолиото си от дестинации и сме много щастливи, че сме намерили партньор като Air Italy, който вече се е доказал като отговорна, новаторска и прогресивна авиокомпания. Благодарение на това партньорство всеки може да се възползва от същите висококачествени и удобни полети вече и между България, Италия, САЩ, Канада, Азия и Африка. Щастливи сме да посрещнем всички пътници на Air Italy на борда и да създадем още една транспортна връзка между България и още три континента", каза Христо Тодоров - изпълнителен директор на Bulgaria Air.

"Началото на нашето партньорство с Bulgaria Air е чудесна новина за пътниците на двете авиокомпании. Нашите клиенти вече могат да се възползват от нов избор за пътуване от седемте ни ключови италиански дестинации, към България, през Милано Малпенса. С удоволствие приветстваме и пътниците на Bulgaria Air на нашите нови полети от Милано Малпенса до Рим, Неапол, Палермо, Катания, Ламеция Терме, Каляри и Олбия", заяви и Росен Димитров, главен оперативен директор на Air Italy.

"Също така сме много горди, че ще имаме възможност да приветстваме пътниците на Bulgaria Air от София, Варна и Бургас на борда на новите ни интерконтинентални полети от Милано Малпенса до САЩ и Канада, защото ще могат да пътуват в нашите изключително удобни и широки самолети Airbus A330-200 и да изпробват новите ни бизнес и икономична класи", допълни още той.

Самолетни билети за маршрутите Италия/България по новото codeshare споразумение са достъпни за закупуване от туристическите агенти, чрез уебсайтовете на двете авиокомпании и центровете за обслужване на клиенти на Bulgaria Air и Air Italy от 31 март.