Разработчикът на състезателни симулатори Codemasters стана част от компанията за спортни видео игри Electronic Arts (ЕА). Сега е собственост на подразделение на EA, наречено Codex Games.

Крайният размер на сделката е около 1,2 милиарда долара. Издателят на EA Андрю Уилсън в изявление обяви покупката на Codemasters "началото на нова ера за състезателни игри", пише yandex.ru.

Сега Electronic Arts притежава състезателни франчайзи като Формула 1, Need for Speed, DIRT, DiRT Rally, WRC, GRID, Project CARS и Real Racing.

Първоначално Take-Two искаха да купят, но предложението на EA беше по-добро. По-късно, в разговор с инвеститори на Codemasters, ръководителят на Take-Two, Щраус Зелник, каза, че е разстроен от този резултат, но той смята Андрю Уилсън за свой приятел и не му се сърди.

От самата EA вече заявиха, че с помощта на студията Codemasters планира да пуска поне една нова състезателна игра годишно.

EA потвърди излизането на продължението на играта Battlefield през 2021 година.

И нещо любопитно за тази сфера. Кралската поща на Великобритания е издала поредица от марки, посветени на видеоигрите от 80-те и 90-те години. Фотоси на марките с тези изображенията бяха публикувани в официалния акаунт на Royal Mail в Instagram.