Хърватската компания, позната в грижата домашни любимци Pet Network International ще придобие български търговец на дребно Зоо Груп Стефанов в България, която стои зад 29 магазина и платформа за електронна търговия у нас. Това съобщиха от PNI.

В България PNI оперира чрез магазините Maxi Pet в София, Пловдив, Варна и Шумен. След сливането със Зоо Груп Стефанов, дейността на дейността PNI занапред ще бъде консолидирана под марката - Нечовешки магазини "Д-р Стефанов".

Следващата седмица ще бъде открит нов голям магазин за домашни любимци в голям супермаркет в южната част на София, с което общият брой на магазините ще стане 35, съобщи говорител на PNI, цитиран от SeeNews.

Сегашният главен изпълнителен директор на Зоо Груп Стефанов - Марио Иванов ще застане начело на обединената компания в България.

"Сделката е изключително важна за нас. Тя укрепва позицията на PNI в региона Югоизточна Европа и доказва, че растежът и инвестициите са нашата основна движеща сила", коментира главният изпълнителен директор на PNI Тимо Терво.

PNI обяви и придобиването на хърватския търговец на дребно за грижи за домашни любимци Zvjerinjak. Тази сделка ще разшири присъствието в Загреб, като магазините на Zvjerinjak ще се ребрандират на Pet Centar в следващите няколко месеца.

PNI е със седалище в Загреб и е един от големите бизнеси за търговия на дребно в грижата за домашни любимци в региона на Югоизточна Европа, опериращ с над 200 пряко притежавани магазина.

Създаден е през 2018 г. от водещи играчи в сектора на пазарите на Хърватия, Словения, Румъния и Сърбия. Компанията отвори първия си магазин Maxi Pet в България през 2020 г. Другите й марки магазини в Югоизточна Европа са Pet Centar, Animax и Mr. Pet.

Германската верига Mix Markt отвори първия си магазин в София

Германската верига Mix Markt отвори първия си магазин в София

На бул. Г.М. Димитров до едноименната метростанция

Зоо Груп Стефанов е основан през 2009 г. и освен българската мрежа от магазини оперира и платформата zoomagazin.eu.

Марката е специализирана в предлагането на храни и аксесоари за домашни любимци. Занимава се и с директен внос и дистрибуция.

Миналата година The Rohatyn Group (TRG) продаде PNI на частната инвестиционна компания A&M Capital Europe.