В началото на седмицата стана ясно, че Piraeus Bank е поредната, която търси нов собственик на българския си бизнес. Според гръцките медии интерес към него са проявили трима участници от България и двама от чужбина.

Евентуалните купувачи от страната са "Българо-американска кредитна банка" (БАКБ), "Инвестбанк" и "Пощенска банка", твърдят в своя публикация от "Капитал", цитирайки свои източници. Според информацията в рамките на две седмици след подаване на офертите се очаква техните представители да бъдат поканени на разговори с Piraeus.

Мажоритарният собственик на "Инвестбанк" Петя Славова е потвърдила, че банката има интерес към закупуването. "Ръководството на "Инвестбанк" смята, че консолидацията е най-доброто решение с цел по-добра ефективност на сектора", коментира Славова.

Що се отнася до другите два участника, има информация за интерес от страна на руснака Андрей Круглихин. Първоначална оферта е подал и американският фонд Apollo, но според източниците той няма да продължи в наддаването.

Вчера гръцките медии съобщиха, че до края на юни месец трябва да стане ясен купувачът на българското подразделение на Piraeus Bank. Според тях в следващите седмици ръководството на финансовата институция ще разгледа офертите на кандидатите и окончателното решение се очаква да дойде в края на месеца.

Ако всички необходими разрешения от страна на институциите бъдат получени, транзакцията може да завърши в началото на 2019 година.

До края на месеца става ясно кой е купувачът на Piraeus Bank в България

До края на месеца става ясно кой е купувачът на Piraeus Bank в България

В следващите седмици ръководството на банката ще разгледа офертите на кандидатите