Френският козметичен гигант L'Oreal придобива три нови марки, специализирани в грижата за кожата.

Брандовете CeraVe, AcneFree и Ambi са на канадската Valeant Pharmaceuticals International и ще бъдат закупени за сумата от 1.3 милиарда долара, предаде агенция Reuters.

Чрез новите придобивки козметичният лидер ще разшири дейността си в един от най-бързо развиващите се райони за индустрията с продукти за красота.

Френската компания плаща сума, почти осем пъти по-висока от комбинираните годишни приходи на трите бранда, които са в размер на 168 милиона долара.

"Тези три марки, изградени чрез силни отношения със здравни специалисти и широко разпространени, почти ще удвоят приходите на нашето поделение за активна козметика в САЩ и ще помогнат да се задоволи нарастващото търсене на продукти за грижа за кожата на достъпни цени", коментира президентът и главен изпълнителен директор на L'Oreal за САЩ Фредерик Роуз.

От L'Oreal обясняват, че трите марки ще застанат редом до брандове като Vichy и La Roche-Posay в подразделението за активна козметика, което е сред най-силните по отношение на растеж и устойчивост на фона на свиване в потребителските разходи през последните три-четири години.