Германският авиопревозвач Lufthansa, заинтересован от придобиването на активите на Air Berlin, предлага за фалиралата компания 200 милиона евро, пише Bild am Sonntag. 

Изданието съобщава, че в добавка към това Lufthansa е готова да поеме до 100 милиона евро разходи по време на определен преходен период. Източници, близки до хода на процедурата, между подписването на договора за продажбата и неговото реализиране може да изминат три месеца, през които ще се чака одобрение на сделката от немските и европейските регулаторни органи.

Ясни са кандидат-купувачите за фалиралата Air Berlin

Кой ще спечели битката за втората най-голяма авиокомпания в Германия?

Фирми и частни инвеститори се интересуват от фалиралата авиокомпания

Както бе съобщено по-рано, Air Berlin има намерение до 12 октомври да обсъди въпросите за продажбата с компаниите Lufthansa и Easy Jet. След това разговори ще бъдат проведени и с други потенциални купувачи като Condor (дъщерна на Thomas Cook), с компанията на Ники Лауда и с китайски инвеститор, чието име не се съобщава.

Припомняме, Air Berlin задейства процедура по несъстоятелност. Решението за това бе взето след отказ на главния акционер в компанията Etihad финансово да подкрепя авиопревозвача. По данни на медиите продажбата на продажбата на Air Berlin може да донесе на нейните собственици от 250 до 350 милиона, евро което ще позволи да се изплатят дълговете й от 150 милиона евро.

Air Berlin подаде документи за фалит

Вторият най-голям авиопревозвач в Германия подаде документи за фалит

След като Etihad Airways оттегли подкрепата си