Главният изпълнителен директор на компанията майка на Facebook - Meta, както и на платформата Instagram, Марк Зукърбърг, е продал акции за близо половин милиард долара през последните два месеца на 2023 година. Този ход е дошъл след двегодишно прекъсване, през което цената на книжата на корпорацията е достигнала най-ниската си стойност от седем години насам, пише Bloomberg, позовавайки се на регулаторни документи.

Милиардерът е продавал акции във всеки работен ден между 1 ноември и 31 декември 2023 година, пласирайки близо 1,28 милиона книжа за около $428 ммилиона. Всяка сделка е донесла средно по $10,4 милиона, като най-голямата е от 28 декември и е на стойност $17,1 милиона.

Състоянието на Зукърбърг сега е $108 милиарда. Нека си припомним как го натрупа

Състоянието на Зукърбърг сега е $108 милиарда. Нека си припомним как го натрупа

Създателят на Facebook е 10-ят най-богат човек в света, според класация на Bloomberg

Цената на книжата на компанията, която е собственост на най-популярната социална мрежа в света, се възстанови с цели 194% през миналата година от седемгодишното дъно, което достигна в края на 2022 г.

През 2023 година акциите на Meta надминаха тези на всеки друг голям технологичен гигант с изключение на Nvidia, като към днешна дата са близо до рекордния си връх от септември 2021 г.

В момента Марк Зукърбърг притежава около 13% от Meta и нетното му състояние се оценява на около $125 милиарда. Това го нарежда на седмо място по богатство, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Решено: от 1 ноември Facebook ще предлага платени абонаменти в Европа - ето на какви цени

Решено: от 1 ноември Facebook ще предлага платени абонаменти в Европа - ето на какви цени

Същото важи и за Instagram