Френската група Societe Generale продаде още две дъщерни дружества в Източна Европа.

В официално съобщение от банката съобщават, че са сключили споразумения за продажбата на Societe Generale Montenegro в Черна гора на унгарската OTP Bank и на македонската Ohridska Banka Societe Generale на австрийската Steiermärkische Sparkasse.

"Тези сделки са в съответсвие с процеса на изтеглянето ни от Балканския регион, който вече започна", посочва Филипе Хейм, който е заместник главен изпълнителен директор на групата.

Сделката за Ohridska Banka Societe Generale е поредната, сключена с унгарската група OTP Bank, която у над управлява Банка ДСК, а скоро тя ще се обедини и със "Сосиете Женерал Експресбанк".

Преди време на унгарската банка беше продадено хърватското подразделение на френската група Splitska Banka. През миналата година беше сключена сделката за българското дъщерно дружество, както и за това в Албания.

В края на миналата година стана ясно, че OTP Bank купува и сръбската Societe Generale Serbiа, а в началото на месеца излезе информация за придобиването на молдовската Mobiasbanca.

5-те пазара, от които Societe Generale си тръгна и на нейно място дойде OTP Bank

5 пазара, от които Societe Generale си тръгна и на нейно място дойде собственикът на Банка ДСК

През 2018 година беше обявена сделката за българската "Сосиете Женерал Експресбанк"