Компанията "Озон ентъртейнмънт" ООД, която управлява електронния магазин за техника и забавление Ozone.bg, иска да закупи веригата магазини за електроника "Пулсар" ЕООД (Pulsar).

От Ozone са изпратили допитване до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разрешение за придобиването на Pulsar, съобщиха от комисията в прессъобщение.

Искането на компанията е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение дали сделката може да окаже въздействие върху ефективната конкуренция на пазара на дребно с електрически и електронни потребителски стоки в национален мащаб.

Ozone.bg е на родния електронен пазар от 2013 година. В началото е-магазинът се занимаваше основно с търговия на компютърни игри и аксесоари, след което дейността му се разрасна. За 2018 година дружеството "Озон ентъртейнмънт" има приходи в размер на 15.7 милиона лева и печалба от 218 хиляди лева.

Pulsar пък е последният голям търговец на видеоигри у нас. Фирмата разчита предимно на физическите си магазин, които са разположени в моловете в по-големите градове. За 2018 година дружеството има приходи в размер на близо 10 милиона лева и 55 хиляди лева печалба.