Един от най-големите производители на компоненти за мобилни устройства в света, Qualcomm отхвърли предложението на производителя на чиповете Broadcom да купи компанията, се казва в съобщение от компанията.

Последната оферта на Broadcom бе отправена на 5 февруари. Тогава Broadcom предложи да купи всички акции на Qualcomm на цена от $ 60 за брой и по $ 22 в акции на Broadcom.

 Broadcom предлага $121 милиарда за Qualcomm

$121 милиарда: Върви ли се към най-голямата сделка в историята?

Нов опит за враждебно поглъщане

По този начин стойността на сделката за придобиването се оцени на 121 милиарда долара, което я прави най-голямата в историята на технологичния сектор.

Qualcomm отказва да се слее с Broadcom за втори път. Преди това през ноември тя отхвърли предложение на стойност 103 млрд. долара.

Съветът на директорите на Qualcomm смята, че и последната оферта на Broadcom значително подценява компанията. Въпреки това от компанията предлагат да проведе среща с представители на Broadcom, за да се обсъдят недостатъците на предложението.

Apple се готви да зареже Qualcomm

Apple се готви да зареже Qualcomm

Двете компании водят тежък спор от месеци

Qualcomm е един от най-големите производители на чипове и компоненти за мобилни устройства, чиито процесорни решения се използват в смартфони и таблети Nokia, LG, Samsung, HTC, Sony и други. Комапнията и със седалище в Сан Диего, Калифорния (САЩ).

Broadcom е един от световните лидери в производството на интегрални схеми за комуникационни устройства. Пазарната капитализация на компанията е около 100 милиарда долара.