Сделката за купуването на болница „Токуда” и на веригата лечебни заведения „Сити Клиник” е на обща стойност 250 милиона лева или 144,5 милиона долара. Това е потвърдил пред Reuters Ангел Ангелов, който е един от акционерите в „Сити Клиник”. В тази сума влиза и изплащането на дългове.

Вчера излезе информация за сделката на турския консорциум „Аджъбадем” (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.) за придобиване на болничните заведения. Тогава стана ясно, че компанията ще стане собственик на 100% от групата „Токуда”.

При „Сити Клиник“ обаче „Аджъбадем” ще направи комбинация от закупуване на акциите на част от акционерите. Останалата част от акционерите вливат своите дялове в ново дружество - „Special Purpose Vehicle”.

Турският холдинг "Аджъбадем" купува болниците "Токуда" и "Сити клиник"

Официално: Турски холдинг купува болниците "Токуда" и "Сити клиник"

Новият собственик ще смени имената им

След подписването на споразуменията, 76,5% от акционерния дял на новосъздената компания е собственост на „Аджъбадем”, а останалите 23,5% - на акционери от „Сити Клиник”.

В публикацията на Reuters се посочва още, че сделката за болница „Токуда” е за 73,6 милиона долара.

С осъществяването на споразумението „Аджъбадем” ще управлява четири болници в България с общо 750 легла, както и четири медицински центъра.