SoftwareONE Holding AG, водещ световен доставчик на цялостни софтуерни и облачни технологични решения с годишни приходи от 7.6 милиарда швейцарски франка, обяви днес, че придобива HeleCloud, базирана в Обединеното кралство компания, със статут на Premier Consulting Partner на платформата за облачни услуги Amazon Web Services (AWS).

Чрез това придобиване SoftwareONE разширява и укрепва капацитета си в AWS в региона на EMEA (страните в Европа, Близкия изток и Африка), присъединявайки екип от квалифицирани експерти в AWS със значителни възможности за изпълнение на проекти и управлявани услуги.

HeleCloud е основана през 2016 г. в Обединеното кралство, като е доставчик на консултантски услуги, софтуерна архитектура, инфраструктурен инженеринг и управлявани услуги с различни възможности за цялостно предоставяне на облачни услуги в платформата AWS, обслужващ пазарите на EMEA от три локации в Европа: Великобритания, Нидерландия и България. 

HeleCloud, която доставя облачните услуги на Amazon, придобива софийската DataStork

HeleCloud, която доставя облачните услуги на Amazon, придобива софийската DataStork

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам

"Много сме щастливи да приветстваме HeleCloud в SoftwareONE. С водещата им позиция на пазара, това придобиване ще ни помогне да доразвием предлаганите от SoftwareONE услуги за миграция в облака, една от нашите стратегически инициативи за развитие, и да ускорим растежа на свързаните ни с AWS услуги в EMEA. С присъединяването на HeleCloud към нас ние продължаваме да разширяваме възможностите на SoftwareONE да спомогнем на нашите клиенти при тяхното преминаване към AWS, както и за цялостната им облачна и цифрова трансформация", коментира Явид Кан, AWS глобален директор на SoftwareONE.

"SoftwareONE дава възможност на HeleCloud да работи в мащаб, който е в полза за нашите клиенти. Това е идеалната платформа, която спомага на всякакви по големина клиенти по света да се възползват от облака, като използват повтарящите се модели за успех и ускорители на HeleCloud за приемане към облака. Интегрирането в SoftwareONE ще позволи на нашите служители да имат даже още по-голямо въздействие. Заедно с глобалната дейност на SoftwareONE в AWS ние ще можем да разширим своите възможности и да помогнем на повече клиенти в тяхното възприемане на AWS-облака", заяви от своя страна Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор и съосновател на HeleCloud.

HeleCloud е основана от българите Стефан Бумов, главен оперативен директор на HeleCloud и бивш изпълнителен директор на аутсорсинг компанията Sofica, и Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

HeleCloud е основана от българите Стефан Бумов, главен оперативен директор на HeleCloud и бивш изпълнителен директор на аутсорсинг компанията Sofica, и Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

Сегашният екип и служители на HeleCloud ще се интегрират в AWS дейността на SoftwareONE. Не са оповестени финансови подробности или условия по сделката.