Каква ще бъде съдбата на сделката за TikTok? Очаква се президентът на САЩ Доналд Тръмп да вземе своето решение в рамките на следващите 24 часа, пише CNBC, цитирайки свои източници.

Междувременно ByteDance се е съгласила да направи първично публично предлагане на световния бизнес на TikTok на борса в САЩ, казват източници. Oracle, която бе избрана за партньор в щатите, ще получи дял от по-малко от 20%. Walmart също ще получи част от акциите, но засега не е ясно колко.

Министерството на финансите е направило значими промени в споразумението между компаниите по въпросите за националната сигурност на САЩ. А ByteDance се е съгласила напълно с тях. Засега не е ясно какво включват те.Първично публично предлагане на TikTok вероятно ще бъде най-голямото технологично IPO през последните години. Компанията се оценява на около $50 млрд.

Очаква се решението TikTok да стане публична да помогне за решението на Тръмп, който вчера заяви, че е против идеята китайската ByteDance да задържи мажоритарния контрол.

Сделката трябва да бъде одобрена и от Китай.

Тръмп "концептуално" не е съгласен със сделката за TikTok

Тръмп "концептуално" не е съгласен със сделката за TikTok

Президентът се възмути, че САЩ няма да получат комисионна