Собственикът на емблематичната марка бельо Victoria's Secret - компанията L Brands, отново търси купувач за нея, след като през миналата година сделката за бранда пропадна. И сега исканата цена е двойно по-голяма в сравнение с предишния път.

Според източници на Bloomberg търсената оферта е в диапазона на 2-3 милиарда долара. През миналата година дружеството Sycamore Partners предложи 525 милиона доалра за 55% дял във Victoria's Secret.

Сделката тогава пропадна, след като купувачът заведе дело срещу L Brands заради решението да бъдат затворени магазини на марката и отказът да бъде плащан наем за месец април миналата година. Тогава от Sycamore Partners заявиха, че това е в нарушение на сключеното между компаниите споразумение.

Финансовият директор на L Brands Стюарт Бургдоерфер е потвърдил, че сега исканата цена е доста по-висока, след като компанията успя да възстанови загубите си от миналата година в резултат на пандемията.

"В резултат на значителното подобрение на представянето на Victoria's Secret, анализаторите оценяват бизнеса на 5 милиарда долара", посочва той.