Инфлацията излиза извън контрол и инвеститорите трябва да държат криптовалути, злато и недвижими имоти, за да защитят богатството си, заяви Франк Холмс, главен изпълнителен директор на American Global Investors и изпълнителен председател на Hive Blockchain Technologies в интервю за Kitco News.

Той е на мнение, че днес инфлацията е изкуствено занижена. Ако тя трябваше да се изчислява по традиционните методи, реалната ѝ ставка трябваше да е 12%, смята специалистът, който управлява активи за над 4 млрд. долара.

Холмс заяви, че правителството на САЩ и Федералният резерв се опитват да намалят инфлацията, тъй като икономическото възстановяване все още е крехко. "Федералното правителство е много загрижено за това. Те пипат с нежни пръсти по този въпрос. Голяма инфлация идва и реалните активи са мястото, на което човек може да спаси доходите си."

По думите му цените на златото да достигнат 4 хил. долара за тройунция в рамките на три години. Друг отрасъл, в който цените ще нараснат много, ще бъдат недвижимите имоти. "Надяваме се, че нямате много проекти в тази сфера, защото всичко в нея ще бъде много скъпо", каза той.

Друг основен актив в портфолиото, което той препоръчва, са криптовалутите. Холмс каза, че цифровите валути няма да паднат, тъй като цяло поколение вече ги използва. "Идеята за биткойн, Ethereum, е в кръвта им. Не им е чужда", каза той.