Disney официално навлиза в света на спортните залагания с приложението ESPN Bet от следващия месец. През август Disney подписа 10-годишен договор с популярната компания за спортни залагания Penn Entertainment. По същество това трябва да направи достъпни спортните залагания в спортната мрежа на Disney ESPN. Penn Entertainment ще управлява приложението, а Disney ще се занимава с маркетинга.

ESPN е собственост на медийния титан Disney. Наскоро ребрандираното приложение ESPN Bet ще бъде популяризирано в услугите за достъп до пълната гама на ESPN. Според условията на сделката Penn Entertainment ще плати на Disney 1,5 милиарда долара, а ESPN ще получи около 500 милиона долара варианти за закупуване на акции в хазартната компания Penn, пише Gamblingnews.

Различните бизнеси на Disney са взаимосвързани. Стрийминг услугата ESPN+ е много важна част от пакета за стрийминг на Disney, а мрежите, притежавани от Disney популяризират предаванията си. Взаимосвързаността най-вероятно значително ще повиши обхвата и влиянието на Penn. Погледът на Disney към спортните залагания може да има отрицателно влияние върху имиджа й обаче, като се има предвид факта, че произвежда съдържание, ориентирано към по-различна аудитория.

Вече се породиха опасения сред ръководители на компанията, че хазартът може да повлияе на репутацията на Disney, тъй като той се свързва с пристрастяване и други негативи.

Стартирането на приложението ESPN Bet изглежда неизбежно. Ръководителите на Penn наскоро споделиха, че компанията проучва алтернативни излъчвания на игри на ESPN, фокусирани върху залаганията. Сделката между Disney и Penn предоставя възможност за достигане до по-млада, по-активна публика.