Маями ще плаща на своите жители дивидент от "доходите на града от крипто". Това обяви кметът Франсис Суарес. "Това ще бъде първият град в Америка, който ще дава дивидент директно на своите жители", каза Суарес.

Криптовалутата MiamiCoin стартира през август чрез протокола CityCoins. Когато е купен или добиван, 30% него отиват в сметката на града. Маями ще сподели с жителите си част от печалбите от новата криптовалута на града и ще разпределя плащанията чрез цифрови портфейли, каза кметът Суарес, цитиран от Business Insider.

Криптовалутата е генерирала над 21 милиона долара през последните три месеца за града. През октомври Суарес заяви, че един ден жителите на града, може би няма да плащат данъци, заради печалбите от MiamiCoin.

Но преди жителите да започват да получават дивиденти, градът трябва да определи кой ще има право на това. Това трябва да са данъкоплатци, избиратели или жители, каза Суарес.

Суарес има визия за Маями и неведнъж е споледял, че иска градът да бъде център за дигитални иновации. През ноември Суарес обяви в Twitter, че ще вземе следващата си заплата в биткойни.

Ню Йорк ще има собствена криптовалута

Ню Йорк ще има собствена криптовалута

Монетата ще се нарича NYCCoin

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс се включи в състезанието и заяви, че ще вземе следващите си три заплати в същия актив.

Суарес ще предложи план за плащане на администрацията, работеща в града в биткойни.