В Пакистан се разглежда възможността за търговия с Русия в рубли и юани. Въпросът може да бъде решен през следващата година, казва по време на международен икономически форум в Екатерининбург Захид Али Хан, президент на Търговската асоциация на Пакистан и изпълнителен директор на Руско-пакистанския бизнес съвет към Търговско-промишлена палата на Русия, съобщи ТАСС.

"Пакистан все още търгува в долари, но доларите също са проблем. Обмисляме възможността за търговия в рубли, като въпросът все още се дообмисля. Възможна е и търговия в юани, Китай е наш много голям приятел. Но въпросът още не е изцяло решен", коментира Хан, отбелязвайки, че такъв преход може да се осъществи през следващата година.

И Пакистан се опитва да "се уреди" с евтин руски петрол

И Пакистан се опитва да "се уреди" с евтин руски петрол

Сега спот цената на Urals е $99 за барел

По думите на Хан, пакистанският пазар е особено заинтересован от доставки на стоки от Русия от областта на химическата промишленост и фармацевтиката.

"Виждаме в близко бъдеще много големи перспективи за развитие на отношенията между Русия и Пакистан. Особено, разбира се, Пакистан се интересува от внос от Русия на химически продукти, технически продукти, хартия. Имаме нужда и от фармацевтични продукти. Това са въпроси, които се разработват в момента", казва още Захид Али Хан.

Пакистан е в опасност да изпадне в неплатежоспособност

Шестата по население страна в света е в опасност да изпадне в неплатежоспособност

Страната се нуждае от финансиране от МВФ