Рецесия в Германия може би е близо до своя край. Най-голямата икономика в Европа се свива от повече от година, но някои показатели свидетелстват за скорошна обратна тенденция, според доклад на изследователска компания Capital Economics Forbes, цитиран от Fobes.

Последният път, когато германската икономика отбеляза годишен растеж бе през последното тримесечие на 2019 г., точно преди пандемията COVID-19 да доведе света до застой. През следващите 5 тримесечия икономиката на страната отбелязва свиване на всяко тримесечие между 2,2% и 11,3%, на годишна база по данни на правителството.

Според доклада на Capital Economics вижда икономиката на страната ще нараства съответно с 1,3% и 2,3% през второто и третото тримесечие. Индексът за бизнес климат Ifo, който измерва доверието на бизнеса, е нараснал до 101,8 през юни спрямо 99,2 през май и 96,7 през април и март.

"Активността в сектора на услугите през юни нарасна особено бързо с отварянето на хотели и ресторанти. Това доведе до нарастване на резервациите в ресторанти, разкриването на работни места", се пише в доклада.