Българските граждани трябва да са напълно спокойни за доставките на стоки на фона на кризата в Украйна, съобщиха от Министерството на икономиката.Страната ни разполага със запас от зърно за следващите две години, което гарантира спокойствие на пазара.

Складовете са пълни с пшеница и няма недостиг на храни. Това стана ясно по време на среща днес на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова и земеделския министър Иван Иванов със Сдружението за модерна търговия, което включва представителите на големите търговски вериги в България (Била, Лидл, Кауфланд, Фантастико, ПроМаркет, Т Маркет и Метро).

Представителите на бранша съобщиха и че няма повишено търсене на стоки, както и че веригите на доставки работят нормално. Пазарът е спокоен, бяха категорични са те.

По време на срещата бе обсъдено и да се потърсят допълнителни средства и начини за подкрепа на български производители за гарантиране сигурността на продоволствието на вътрешния пазар на храни и ограничаване ръста на цените при изостряне на конфликта в Украйна.

Рекорден добив на пшеница в България при рекордно висока цена

Рекорден добив на пшеница в България при рекордно висока цена

7 милиона тона са ожънати това лято в страната