Bitcoin се срина с нови около седем процента в понеделник и тази сутрин се търгува на нива около 7 800 долара след съобщение, че Twitter също ще блокира рекламите, свързани с криптовалути.

Най-голямата дигитална валута загуби около 42 процента от началото на годината, когато се търгуваше за около 13 000 долара.

В понеделник Twitter съобщи, че ще забрани рекламите на криптовалути. Същият ход предприеха и Google и Facebook в опит да намалят броя на измамите с ICO - първоначалните предлагани на токени. Именно новината е обяснение за спада, смята Тимъти Там, съосновател на платформата CoinFi. "Нови дребни инвеститори влизат в света на криптовалутите и голяма част от тях търгуват на база чиста емоция", казва той.

В края на януари bitcoin изтри 12 процента след съобщението за забраната във Facebook.

Наскоро пред Sunday Times бившият CEO Джак Дорси заяви, че bitcoin ще е превърне в единна световна валута през следващото десетилетие.

Ексшеф на Twitter: Bitcoin ще замени всички валути до 10 години

Ексшеф на Twitter: Bitcoin ще замени всички валути до 10 години

Когато стане подходящ за по-малки транзакции и пазаруване

От началото на годината и други криптовалути изтриха голяма част от стойността си. Bitcoin cash поевтиня с 29 процента, ethereum с 45%, а litecoin - с 40%. Ripple изтри 38%.