Биткойнът поскъпна, отново отбелязвайки исторически връх. Виртуалната валута надмина рекордните 1 800 долара в четвъртък, като отчете скок с повече от 100 долара само за два дни, пише CNBC.

Ръстът в стойността идва на фона на коментарите от страна на съставители на политиките при търговията с биткойн и шумът, който се вдигна около бъдещето на криптовалутата.

Виртуалните пари се търгуваха на ниво от около 1 824 долара по време сутрешната търговия в Лондон според индекса за цената биткойна Coindesk. С това дигиталните монети надхвърлят предишния си рекорд от 1 700 долара, който отбелязаха във вторник.

От понеделник пазарната капитализация на биткойна се е повишила с 3 милиарда долара до 29.53 милиарда долара. Цената на монетите скача с 81 на сто от началото на годината досега.

Криптовалутата започна ударно годината. Виртуалните пари спечелиха 20 процента през първата седмица на 2017-а, след което се сринаха с 35 на сто заради опасения, че Китай ще поеме по-строг контрол върху търговията. Скорошен спор между разработчици на биткойн също застраши валутата.

Тя обаче скочи в началото на април, след като стана ясно, че Япония приема биткойна като законно платежно средство - нещо, което Русия заяви, че също ще разгледа през 2018 година.

Биткойнът няма спиране. Достигна историческите $1 500

Биткойнът няма спиране. Достигна историческите $1 500

Втори рекорд за валутата в рамките на седмица