Курсът на долара към йената в четвъртък сутринта спада на фона на безпокойството на инвеститорите по отношение перспективите за търговското споразумение между САЩ и Китай, което намали риск апетита и повиши интереса към по-безопасните активи.

Към проблемите в отношенията между двете най-големи икономики в света сега се прибави и политическото напрежение заради ситуацията в Хонконг.

Източници, близки до Белия дом, съобщават пред Ройтерс, че подписването на първата част от споразумението до края на годината е малко вероятно. Агенцията пише също така, че се очаква президентът Тръмп да утвърди два законопроекта, подкрепящи антиправителствените протести в Хонконг.

Днес сутринта американската валута се понижава към японската до 108,53 йени за долар от 108,6 йени за долар в края на вчерашната търговия.

Общата валута расте спрямо "зелените пари" $1,1077 за евро в сравнение с $1,1072 за евро при закриването на сесията в сряда.

Фунтът стерлинг остава стабилен по отношение на долара, търгувайки се днес на ниво $1,2927 за едни паунд.

Китайската валута на континенталния пазар се понижи до триседмичен минимум в нивото 7,0450 юана за долар, но след това се стабилизира до 7,0397 юана за долар. На офшорния пазар юанът поевтиня до 7,0533 за долар, най-нисък курс от 5 ноември, следа това частично възстанови загубите.