Европейският съюз удвои предишните санкции срещу Русия, които ограничиха трансакциите с биткойн и криптовалути, което води до пълна забрана за всички трансакции. Това става ясно от изявление на Европейската комисия, цитирано от международните агенции.

"ЕК приветства приемането на осми пакет от тежки санкции срещу Русия заради нейната агресия срещу Украйна", се казва в изявлението.

Ограничените по размер преди време трансакции между руски биткойн портфейли и доставчици на услуги от ЕС сега вече са напълно забранени

Вече всички биткойн и криптовалутни портфейли, сметки и попечителски услуги в Русия са забранени. Предишните санкции включваха възможност за трансакции на стойност до €10 000, пише Bitcoin Magazine.

В биткойн или в имоти – коя алтернативна инвестиция да изберете?

В биткойн или в имоти – коя алтернативна инвестиция да изберете?

В какво е силата на алтернативните инвестиции, може да разберете на инвестиционен форум

Забраната идва след последните новини от Руската федерация. Министерство на финансите обяви намеренията на страната да позволи на всяка индустрия да приема биткойн и криптовалута за международна търговия.

През септември руският заместник-министър на финансите Алексей Моисеев заяви, че "няма как това да се направи без трансгранични сетълменти в криптовалута".

Необходимостта на Русия да извършва трансакции в биткойн и в други криптовалута произтича от продължаващия диалог между Руската централна банка и рускотоМинистерство на финансите, докато двата регулатора определят как най-добре да въведат тази възможност в икономиката.

ЕС опитва да ограничи Русия от използването на криптовалути

ЕС опитва да ограничи Русия от използването на криптовалути

Срещу опитите на Москва да заобиколи санкциите