По време на валутната търговия в сряда курсът на еврото спрямо щатския долар се доближава до най-ниското си ниво от ноември на фона на опасенията за нарастване на заболеваемостта от коронавирус в Европа. В същото време доларът се понижава към йената и се покачва спрямо британския паунд.

Общата валута днес сутринта се разменя срещу американската по $1,1842 за едно евро в сравнение с $1,1849 за евро в края на търговията във вторник.

Няколко европейски държави, включително Германия и Франция, разшириха карантинните мерки, за да ограничат разпространението на COVID-19. Върху настроенията на инвеститорите тежи и напрежението с Китай. Съветът на ЕС по външните работи реши да въведе ограничителни мерки съгласно режима на санкции за нарушения на правата на човека, включително срещу КНР. В отговор китайското външно министерство реши да приложи ограничителни мерки срещу редица представители на Европейския съюз.

Курсът на американската валута спрямо японската падна до 108,55 йени за долара от 108,59 йени за долар при закриване на сесията във вторник.

Федералният резерв очаква инфлацията в САЩ да се ускори тази година на фона на икономическото възстановяване, заяви предсетаделят на американската централната банка Джером Пауъл по време на изслушване пред Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите.

За британската лира днес на пазара дават $1,3711 в сравнение с курса $1,3752 за паунд в края на предишната търговия и по 1,1578 евро срещу 1,1607 евро за паунд във вторник.

Днес търговците очакват публикуването на данни за промените в потребителските цени във Великобритания през февруари.

Индексът ICE, който проследява долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), нарасна с 0,1% по време на днешната търговия. По-широкият индекс WSJ Dollar също добави 0,1%.