Фондовете на известната инвеститорка Кати Ууд, включително Ark Innovation, са закупили акции за внушителните $352 милиона на най-голямата американска борса за търговия с криптовалути Coinbase Global, съобщава Bloomberg. Вече публичната платформа за дигитални пари приключиха сесията с понижение на цената от 1,7% като оценката на борсата се понижава с 43% спрямо достигнатите $112 милиарда по време на дебюта.

Coinbase се оценява на $86 млрд. след борсов дебют, спира ли възходът на Bitcoin?

Coinbase се оценява на $86 млрд. след борсов дебют, спира ли възходът на Bitcoin?

Bitcoin се отдръпна от историческия си рекорд

Къде инвестира Кати Ууд?

Кати Ууд се смята за един от най-добрите инвеститори на нашето време. Тя е инвестиционен мениджър, който се фокусира главно в акции на растежа. Известна е с това, че успешно инвестира в компании, с най-висока възвращаемост. Част от тях са Tesla, Square, Invitae и 2U - чрез фонда Ark Investment.

Ark Investment, който е основан от Ууд през 2014 г., инвестира в определен вид компании и има ограничения към дружествата, към които да насочи парите си. Опасенията около базираната в Ню Йорк компания се повишиха през последните месеци, след като активите на борсово търгуваните ѝ фондове нараснаха до $60 милиарда.

Листването на Coinbase на фондовата борса беше прието като исторически момент не само за компанията, но и за криптовалутите като цяло. Дни преди събитието цените на криптоактивите се повишаваха, като биткойн премина рекордните $65 000 за токен, а доджкойн само за ден поскъпна с 85% до над 10 цента. Това се случва за първи път в историята. По-късно обаче цените и на двете криптовалути отстъпиха от рекордните върхове.

Криптовалутите вече струват $2 трлн.

Криптовалутите вече струват $2 трлн.

Повече от половината от тази стойност е в bitcoin

Лиса Елис, която е анализатор на MoffettNathanson, заяви пред Bloomberg, че акциите на Coinbase скоро могат да достигнат цена от 600 долара.