Snap изпрати доста добро последно тримесечие на 2017 година - увеличи значително потребителите си, намали загубата, а цената на акциите отново тръгна нагоре.

Само за ден обаче компанията успя да изтрие значителна част от поскъпването, след като реалити звездата Кайли Дженър написа в Twitter, че приложението Snapchat вече не ѝ харесва и тя не го ползва.

Част от причините затова е и обновения му външен вид, който събра над един милион подписа в протест на потребители, които искаха да бъде върнат стария изглед.

Кайли Дженър, полу-сестра на Ким Кардашиян, има 24,5 милиона последователи в Twitter, а също така се смята за един от най-влиятелните потребители в Snapchat.

Акциите се сринаха с 8%, като по-късно възстановиха част от стойността си и в крайна сметка затвориха на нива с 6% по-ниски от предходния ден. Сега те отново са близо до 17 долара - толкова, колкото струваха, когато компанията бе листната за първи път на борсата.

По-рано този месец главният изпълнителен директор Ивън Шпигел заяви, че няма да се съобрази с желанието на потребителите, а те просто имат нужда от време да свикнат с новия вид на социалната мрежа.

Той също допринесе за вчерашното рязко разпродаване, след като стана ясно, че през 2017 година е получил заплата от 637,8 милиона долара - макар компанията да е на загуба и да не е ясно дали ще успее да изплува заради конкуренцията от Instagram, която има повече потребители.

За да поставим възнаграждението в перспектива, трябва да кажем, че това се смята за третата най-голяма годишна заплата, получавана от CEO, в историята. Средно, за 2016 година, шефовете на 500-те най-големи компании в САЩ са получили по 10,5 милиона долара.