Brexit може да струва на икономиката на Лондон £9,5 млрд. годишно, показва анализ, поръчан от кмета на града Садик Кан. Финансовите и професионални услуги ще губят по £2 млрд. годишно.

Ако Великобритания не успее да постигне допълнително споразумение с Европейския съюз, което да запуши пробойните на настоящата Brexit сделка, свързани с компаниите, които предлагат финансови и професионални услуги, щетите ще растат, сочи докладът на Centre for Economics and Business Research (CEBR)

Сключената сделка остави без мита повечето стоки между Великобритания и Европейския съюз, но сектор услуги като цяло не присъства в споразумението. Кан изрази притеснение още от липсата на договорености относно възможността на британските финансови компании да продължат да предлагат продукти и услуги на клиенти на континента.

"Търговската сделка на правителството е еквивалентна на твърд Brexit за финансовите и професионални услуги и сега нашите бизнеси са изправени пред планина от бюрокрация, тъй като трябва да третират ЕС като "трета страна", заяви Кан.

Брекзит ще увеличи разходите за доставки на храна. Изправена ли е Северна Ирландия пред хранителна криза?

Брекзит ще увеличи разходите за доставки на храна. Изправена ли е Северна Ирландия пред хранителна криза?

Големите вериги супермаркети алармират за предстояща криза