Любовната афера на Илон Мъск с биткойните се оказа по-голяма от известното до момента, пише Bloomberg. Световните медии цитират изказване на милиардера, собственик на Tesla, че неговата космическа компания SpaceX притежава биткойни и не планира да ги продава. Същото се отнася и за автомобилната му компания.

По време на конференция, посветена на криптовалутите - "The B Word", Мъск допълни, че самият той също притежава цифрови валути в сметката си. И това са Bitcoin, Ethereum и Dogecoin.

Tesla пак ще приема биткойна като средство за плащане

Tesla пак ще приема биткойна като средство за плащане

Илън Мъск заяви, че биткойните се добиват с използване на поне 50% възобновяема енергия, което изпраща цената им рязко нагоре

Криптовалутата се покачи до 32 820 долара в сряда, преди да падне до около $31 683.

"Бих искал да виждам биткойна успешен. Когато цената на биткойните спадне, аз губя пари", коментира Мъск.

Милиардерът потвърди новината, че автомобилната му компания Teslaще възобнови приемането на биткойн за покупки на електромобили, но след като добивът на криптовалутата стане по-безопасен за околната среда.

Само 5% от всички биткойни са били изтъргувани за последната година

Само 5% от всички биткойни са били изтъргувани за последната година

Според JPMorgan

Още през април стана публично известно, че компанията за електрически автомобили Tesla е закупила биткойни на стойност 1,5 милиарда долара. Каква е стойността на цифровата валута в космическата SpaveX обаче, Илон Мъск все още не разкрива.