Tesla най-вероятно отново ще према биткойна като разплащателно средство, пиише The Guadian, цитирайки милиардерът и собственик на компанията за електрически автомобили Илън Мъск. Новината идва след като от компанията са извършили проверка на количеството възобновяема енергия, използвана за добив на виртуалната валутата.

Припомняме, че Мъск буквално срина цената на биткойните през май, когато обяви, че Tesla ще спре да приема криптовалутата за плащане, тъй като така нареченият добив на монети използва твърде много електричество, генерирано от изкопаеми горива.

Зарядните станции на Tesla в България вече са три

Зарядните станции на Tesla в България вече са три

Общият брой на зарядните станции за електромобили надхвърля 350. А колко са електромобилите?

Цената на биткойните спадна още повече, след като Китай затегна контрола срещу криптовалутите. Сега обаче редица финансови анализатори смятат, че цената на биткойна отново ще тръгне нагоре. И това вече се случва.

След изявлението на Мъск по време на виртуалната конференция, цената на биткойн се повиши с 8% до 32 160 щатски долара. В същото време конкурентния етер се повиши с 11,6% до 1 993 долара.

"Исках малко по-сериозна проверка, за да потвърдя днес, че процентът на използване на възобновяеми енергийни източници е най-вероятно 50% или дори повече и че има тенденция към увеличаване на този брой. И щом е така, Tesla ще възобнови приемането на биткойна като разлащателно средство", заяви Илън Мъск.

Мъск и Tesla отново искат bitcoin. И това изпрати цената му близо до границата от $40 000

Мъск и Tesla отново искат bitcoin. И това изпрати цената му близо до границата от $40 000

Предприемачът отново направи завой по темата за криптовалутата и този път подкрепи цената ѝ с над 10%

Използването на биткойн за закупуване на електрически превозни средства на Tesla компрометира репутацията на Мъск като природозащитник и използването на неговата популярност, за да подкрепя криптовалутите. Някои инвеститори на Tesla, заедно с природозащитниците, са все по-критични относно начина, по който биткойнът се "добива", използвайки огромни количества електричество, генерирано с изкопаеми горива.

Колко реално струва биткойнът? Това е въпросът за $1 милион

Колко реално струва биткойнът? Това е въпросът за $1 милион

Една от най-големите инвестиционни банки в света търси правилния отговор