Американските власти прехвърлиха биткойни (BTC) на стойност $1 милиард долара, възстановени от хак в тъмната мрежа, на нови адреси на портфейли, включително един, притежаван от Coinbase. Това повдигна опасенията на инвеститорите, че интензивният натиск за продажба може да намали цената на токена, пише CinDesk.

Американските власти преместиха биткойна в три транзакции, според данни от фирмата за сигурност на блокчейн PeckShield.

Цената на биткойн удари триседмично дъно

Нестабилност: Цената на биткойна пак тръгна надолу

Близо ли е криптовалутата до ноемврийското дъно?

Близо 10 000 биткойни бяха изпратени до портфейли, контролирани от Coinbase, докато близо $41 000 бяха насочени към портфейли, контролирани от правителството.

PeckShield публикува своите открития в Twitter и това бързо беше забелязано от инвеститорите. В часовете след публикуването на доклада те изразиха опасенията си, че американските власти ще продадат възстановените биткойни на открития пазар, което потенциално ще намали цената на криптовалутата, която се възстанови от двугодишното си дъно от около $15 500 през ноември.

Снимка 602950

Източник: iStock

Именно тези опасения накараха цената на биткойн да се понижи с около 2%, достигайки стойност под $22 000.

Според крипто експертите големите трансфери може да показват значителна активност на пазара на дигиталните активи, което потенциално може да повлияе на цените и пазарните тенденции.

Whale Alert - платформа за проследяване на блокчейн транзакции, съобщи за големи прехвърляния на дигитални активи на стойност fj над $1 милиард от страна големи инвеститори. Преводите включват Биткойн, Етериум, XRP и Polygon (MATIC).

Крипто криза: Silvergate Bank спира дейност заради фалита на FTX

Крипто криза: Silvergate Bank спира дейност заради фалита на FTX

За момента клиентите на Silvergate поне получават депозитите си обратно