Хиперинфлаацията във Венецуела достигна такива нива през март, че меню Нappy Meal на веригата за бързо хранене McDonalds струва повече от минималното месечно възнаграждение в страната.

Клиентите на компанията споделят, че в обект в Каракас Happy Meal е поскъпнало до 18 500 венецуелски боливара към март, въпреки че тя по-късно е повишена около 40 000 венецуелски боливара, пише Business Insider. Цените на менюто и други продукти са над два пъти по-скъпи от тези в Испания.

Обектите в страната остават празни заради недостъпните продукти на веригата за местните жители след обезценяването на валутата.

На гражданите на Венецуела е особено трудно да си позволят стоки от първа необходимост. Освен храната, те не могат да си набавят и нужните лекарства, а липсата на електричество допълнително затруднява живота им. Около 3 милиона души са избягали от страната.

Нейната валута - венецуелският боливар е загубил 99 процента от стойността си от 2013 година насам. Населението е прибягнало до използването на бартер или други начини, за да се сдобие с това, което му е необходимо.

Парите в страната са загубили дотолкова стойността си, че хората там ги сравняват с тези от играта "Монополи".

"Много хора коментират това, в което се превърна валутата. Тя е точно като хартийките, служещи за банкноти в играта "Монополи ". Това е знак за безумната ситуация, в която се намираме", споделят граждани на страната.