Централната банка на Русия обяви своя официален списък на чуждестранните валути. В него са включени общо девет валути. Това са сръбски динар, дирхам на ОАЕ, тайландски бат, виетнамски донг, новозеландски долар, грузински лари, индонезийска рупия, египетски паунд и катарски риал.

Официалните обменни курсове на тези валути спрямо рублата ще бъдат определени от Банката на Русия, съобщи банката в прессъобщение.

Националната банка на Сърбия включи руската рубла в официалния си списък с чуждестранни валути преди около десет години, припомня Ekapija. Една рубла струва един и половина динара.

Обменният курс на динара спрямо руската рубла на сръбския пазар се определя въз основа на обменния курс на динара спрямо еврото, т.е. междувалутното съотношение между еврото и руската рубла, което е в сила на международния финансов пазар.

Москва променя курса

Москва променя курса

Времевият диапазон за изчисляване на официалния обменен курс на долара спрямо рублата ще бъде разширен

Припомняме, че Централната банка на Русия промени процедурата за изчисляване на обменния курс на долара спрямо рублата, за да "увеличи представителността на обменния курс в условия на повишена волатилност на валутния пазар".

Така времевият диапазон за изчисляване на официалния обменен курс на долара спрямо рублата беше разширен, като за изчисленивето му се използват данните на Московската борса за среднопретегления обменен курс при транзакции, сключени от 10.00 до 16.30 часа московско време. Преди това периодът на изчисление беше от 10.00 до 11.30 часа московско време. 

В какви валути Русия извършва външнотърговските си разплащания

В какви валути Русия извършва външнотърговските си разплащания

Делът на долара и еврото значително пада