Социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter, получи лиценз за разплащания в криптовалути, съобщават световните агенции. Стъпката я приближава още повече към сектора на финансовите услуги и визията на собственика Илон Мъск за създаването на едно суперприложение.

Лицензът е придобит на 28 август, според данните на NMLS - Националната система за лицензиране в САЩ. Одобрението се изисква по закон за компании, които извършват финансови дейности от името на потребителите, свързани с изпращане и получаване на пари - определение, което включва както фиатни, така и криптоактиви.

След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск обяви "нов връх" на потребителите

След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск обяви "нов връх" на потребителите

Над 540 милиона души ползват платформата

Лицензът ще позволи на X да съхранява, прехвърля и обменя цифрови валути, отваряйки повече възможности пред 450-те милиона активни потребители на платформата. Ходът бележи важна стъпка напред в стремежа на Елон Мъск X да се превърне в "приложение за всичко", или  "суперприложение".

Снимка 627394

Източник: Twitter

Все още не е ясно какви точно финансови предложения ще бъдат достъпни, ако и когато X пусне функциите за плащане. Но това най-вероятно ще се случи.

Според коментатори, X първоначално ще предлага услуги за транзакции във фиатни валути, подобни на PayPal, с възможност за бъдеща интеграция на криптовалути.

Новината за лиценза идва, след като през април тази година компанията, тогава все още казваща се Twitter, въведе опция за покупка на акции, криптовалути и други финансови активи чрез своето приложение. Тогава социалната платформа направи това в партньорство с онлайн брокерската компания eTorro.

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Според колективен съдебен иск, социалната мрежа на милиардера ще трябва да плаща