Малко след ребрандинга на Twitter, Илон Мъск обяви, че месечните потребители на платформата X са достигнали "нов връх", предава Reuters. Вече над 540 милиона души ползват социалната мрежа. Новината идва в момент, когато компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи приходите от реклама.

Снимка 618745

Източник: GettyImages

В поредица от коментари, цитирани от американските медии, ръководителите на X твърдят, че платформата се използва все повече на фона на конкуренцията от страна на Meta Platforms, която стартира нова социална платформа, наречена Threads.

Илон Мъск ще смени птицата от логото на Twitter: ето с какво

Илон Мъск ще смени птицата от логото на Twitter: ето с какво

Остава ли синята птица в историята?

Twitter имаше 229 милиона активни потребители месечно през май 2022 година. През ноември те бяха 259,4 милиона дневно.

Откакто пое управлението, милиардерът премина през редица продуктови и организационни промени. Компанията му пусна проверената синя отметка като платена услуга и започна да споделя част от продажбите на реклами с избрани създатели на съдържание в платформата, като с този бизнес ход си навлече доста критики.

Наскоро Илон Мъск заяви, че паричният поток на X е отрицателен заради 50% спад в приходите от реклама и голямо дългово натоварване.

Припомняме, че на 7 октомври 2022 година Илон Мъск сключи сделка за $44 милиарда за закупуване на Twitter. Веднага след това бизнесменът уволни редица членове на ръководството, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал.

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Според колективен съдебен иск, социалната мрежа на милиардера ще трябва да плаща