Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че дългогодишното лого на социалната мрежа ще бъде променено.Това означава, че по всяка вероятност скоро синята птица ще остане в историята, пишат световните агенции.

"Скоро ще се сбогуваме с марката Twitter и постепенно с всички птици", написа Мъск на страницата си. 

Снимка 625740

Източник: GettyImages

Замяната

Милиардерът публикува възможен бъдещ дизайн за Twitter. Той представлява буквата X на черен фон. Окончателният вариант на ребрандирането обаче все още не е съгласуван.

Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, заради... Tesla

Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, заради... Tesla

Кои са другите губещи?

Предприемачът добавя, че "ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро X лого", то ще бъде пуснато утре. Към момента на публикуването на тази статия това все още не се е случило.

Припомняме, че на 7 октомври 2022 година Илон Мъск сключи сделка за $44 милиарда за закупуване на Twitter. Веднага след това бизнесменът уволни редица членове на ръководството, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал.

Както следва от документите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също разпусна съвета на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

Проблемите за социалната платформа не са един и два. Наскоро стана ясно, че Twitter е отказала да плати най-малко $500 милиона като обещано обезщетение на хиляди служители, които са били съкратени след придобиването на платформата от предприемача.

Според бившите служители на Twitter, компанията е трябвало да им плати, съгласно план за обезщетение, създаден от фирмата през 2019 година. В момента те съдят компанията.

Twitter съкрати повече от половината си работна сила като мярка за намаляване на разходите, след като Илон Мъск придоби платформата през октомври миналата година.

Twitter или Threads: Който и да победи, тези инвеститори печелят

Twitter или Threads: Който и да победи, тези инвеститори печелят

Новата социална мрежа на Зукърбърг би рекорда на ChatGPT по набрана популярност