Цената на златото се повиши леко в четвъртък сутринта, като отново се върна около психологически важната граница от 1800 долара за тройунция.

Според данните за днешната търговия цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се повиши с 0,2%, или с 3,55 долара, до 1802,35 долара за тройунция.

Декемврийските сребърни фючърси в същото време поевтиняват с 0,22% до $24,137 за унция.

По-рано в хода на търговията благородният метал слабо поевтиня, оставайки малко под 1800 долара за унция. Но ще бъде трудно да остане стабилно над това ниво, тъй като инвеститорите вероятно ще обърнат внимание на решенията на FOMC (Федералния комитет за отворения пазар ) на срещата на Федералната резервна система на САЩ, според анализатори от Oanda, цитирани от The Wall Street Journal. Заседанията на американската централна банка ще се проведе на 2 и 3 ноември.

Пазарите също така очакват първоначална оценка за БВП на САЩ през последното тримесечие. Анализаторите прогнозират, че икономиката на страната е нараснала с 2,7% на годишна база, след като през второто тримесечие се увеличи с 6,7%. Тези статистически данни могат да повлияят на курса на долара, към който златото е чувствително.