Samsung представя серия нови джаджи по време на международното технологично изложение CES, които планира да продаде през 2016 година, предаде СNN.

Тазгодишната тема на линията потребителска електроника, създадена от южнокорейския производител, е свързана с устройства, които са предназначени да работят заедно.

Ето и 6 от най-интересните продукти на Samsung, които ще излязат на пазара през годината:

 1. Смарт телевизори, които ви позволяват да превключвате между кабелни канали и стрийминг медийни услуги, без да се налага да сменяте входове или да използвате отделни дистанционни управления. Новите Samsung телевизори мигновено ще разпознават игрова конзола, когато бъде включена, и ще показва нови видеоигри от тази компания. Те ще могат и да управляват други приспособления, свързани към интернет, така че да можете да видите кой стои зад вратата ви и да включвате лампата. Южнокорейският производител ще продава и телевизори с извит дизайн, както и екрани с ултрависока резолюция, която ще може да представя изключително високи нива на светлинен контраст.
 2. Нов Blu-Ray плейър с ултрависока резолюция – първи по рода си, ще излезе на пазара през март. По това време филми като „Марсианецът”, „Фъстъчета: Филмът”, „Лудия Макс: Пътят на яростта” ще бъдат налични в този формат.
 3. Хладилник Family Hub Refrigerator
  Новият хладилник на компанията прилича на огромен таблет, заради което получи немалко критики, но той разполага с някои интересни свойства. Тъчскрийнът може да отразява това, което гледате на телевизора в хола, да пуска музика, да управлява други свързани джаджи и ви дава да си поръчате хранителни продукти директно от вратата му, като използвате ново приложение на MasterCard. Хладилникът прави снимка на рафтовете всеки път, когато затворите вратата. Има и приложение, така че можете да видите снимката, когато пазарувате в магазина
 4. Galaxy TabPro
  “Pro” версията на таблета Galaxy се очаква да бъде най-тънкият (6,3 мм) и най-лекият (680 грама) таблет-лаптоп на пазара. Подобно на Apple и Microsoft, и Samsung се насочва към хората, които искат устройство, което могат да използват както на работа, така и вкъщи. Новата джаджа ще поддържа операционната система Windows 10.
 5. Смарт часовник Samsung Gear S2
  Новите смарт часовници ще работят с iOS устройства по-късно тази година. От февруари ще има и два нови цвята, между които да се избира: платина и розово злато.
 6. Notebook 9
  Новият 13,3 инчов Notebook 9 ще бъде супер тънък и ще тежи по-малко от 900 грама.

Появяват се слухове, че при новия смартфон Galaxy S7 Samsung ще възвърне слота за microSD карта с памет, ще направи устройството водоустойчиво и ще добави по-голям капацитет на батерията.