Технологичният гигант Amazon показа своя подобрен таблет Fire HD 10, който ще е на цена от 149.99 долара.

Стратегията на компанията с таблетите е доста проста: Продават ги на ниски цени и истинската печалба идва, когато потребителите ги използват, за да купуват неща като дигитални филми и различни артикули от Amazon.com, пише CNBC.

FireHD 10 служи като портал за всички услуги на Amazon, включително AmazonMusic, PrimeVideo, Kindle, магазинът им за приложения и други. По-достъпните модели на новия таблет, като тези, които започват от 149.99 долара, показват реклами при заключен екран.

Снимка 446612

Източник: Amazon

Обикновено таблетите на Amazon са доста по-евтини от конкурентните iPad-и, но услугите, които предлагат, не са по-лоши за хората, които нямат нужда от софтуера на Apple. Най-евтиният iPad започва от 329 долара.

Обновеният таблет Fire HD 10 включва по-бърз процесор от този миналата година, 10-инчов 1080p дисплей, до 12 часа живот на батерията, стерео високоговорители Dolby Atmos и нов USB-C порт, който ви позволява да зареждате по-бързо. Таблетите на Amazon и досега продължават да използват по-старите микро USB технологии.

Fire HD 10 ще бъде на пазара от 30 октомври. Устройството обаче може да бъде поръчано още сега.

Новата мода: Смартфони, таблети и други джаджи с гъвкави екрани

Новата мода: Смартфони, таблети и други джаджи с гъвкави екрани

Очаква се още тази година броят им да достигне 1,8 милиона, догодина 8 милиона