Продажбите на новите модели на Samsung от серия S10 са далеч по-добри от очакванията, смята популярният анализатор Мин-чи Ко от TF International Securities. В бележка до инвеститорите той повиши прогнозата си за доставките през 2019 година с 30 процента до 45 милиона бройки.

През 2018 година Apple и Samsung отчетоха спад на продажбите, вината за което бе хвърлена върху високите цени на телефоните и промяна на модела, при който мобилните оператори субсидираха устройствата. Освен това редица изследвания показват, че хората използват стария си телефон все по-дълго време преди да се замислят за смяна.

Програмите за замяна на старото устройство и впечатляващите характеристики на новите Samsung S10, S10+ и S10e обаче работят в полза на южнокорейския производител, смята анализаторът.

Един от факторите са повишаване на прогнозата е по-силното търсене в Китай. Мин-чи Ко не дава повече информация за пазара там. Самата Samsung не е сред топ пет на производителите в страната, от която идват и голяма част от проблемите за основния конкурент - Apple.

Samsung Galaxy S10 - колко струват новите модели в България?

Samsung Galaxy S10 - колко струват новите модели в България?

Цените на операторите и магазините за техника