Apple спира приложението си за часовници Walkie Talkie заради проблеми със сигурността, съобщиха от компанията. Причината - мистериозен пропуск, който позволява на хора да подслушват разговори на потребители чрез своя iPhone.

Приложението Walkie Talkie позволява на двама души, които разполагат със специалните часовници на Apple, да комуникират един с друг чрез гласов чат. Към момента тази услуга не е налична и няма яснота кога отново ще бъде пусната, въпреки че от компанията уверяват за бързина в действията си.

От фирмата нe дават подробно описание на проблема, но са категорични, че досега не са налични доказателства, че пропускът в приложението е бил използван за подслушване, преди да бъде открит.

"Току-що се запознахме с уязвимост, свързана с приложението Walkie Talkie на Apple часовниците, което наложи да спрем функционалността на приложението, докато бързо се справим с въпроса. Извиняваме се на нашите клиенти за неудобството. Ще възстановим работата на приложението по най-бързия възможен начин", пишат от технологичния гигант, цитирано от Business Insider.

По-рано тази година в приложението за видеоразговори на Apple FaceTime също беше открит доста неудобен бъг - апликацията позволяваше хора да слушат отсрещната страна преди разговорът им да е приет.

Apple Watch постави рекорд в продажбите си

Apple Watch постави рекорд в продажбите си

Продуктът отчита най-добрата си седмица