Ако обичате технологиите, може би вече сте си задали въпросът кой е най-добрият Chromebook  за тази година. Истината е, че изборът се свежда между два варианта, смятат експертите от The Verge. А ето ги вариантите, подредени спрямо качество и цена. Добрата новина е, че се продават и у нас.

1. Acer Chromebook Spin 713 

цена: 1700 лева

Това безспорно е най-добрият Chromebook за 2022 година.

Chromebook Spin 713 на Acer е най-добрият Chromebook, който можете да си закупите. С прекрасен екран 3:2, който съперничи на някои по-скъпи конкуренти, вие ще имате много допълнително вертикално пространство за вашата работа.

Клавиатурата е отлична с удобно, тихо усещане и приятна подсветка. Има дори HDMI порт, който не виждате всеки ден на тънък Chromebook. И (най-важното) процесорите на Intel от 11-то поколение могат да се справят с голямо натоварване без проблем.

Високоговорителите на Spin не са страхотни и няма биометрично влизане, но това са разумни жертви за лаптоп с такова качество на толкова ниска цена. На пазар, където основните разлики между Chromebook в този ценови диапазон се свеждат до техните екрани и може би включен стилус, Acer се отличава, като прави достъпен лаптоп, който е отличен в почти всяко отношение.

2. Lenovo Chromebook Duet

цена: 480 лева

Това е най-добрият бюджетен Chromebook

Ако търсите достъпно устройство за работа в движение, Lenovo Chromebook Duet предлага отлична стойност за ниската си цена. Това е ултрапреносимо 10,1-инчово устройство 2 в 1 с подвижна клавиатура и капак на стойка.

Duet съдържа процесор MediaTek Helio P60T, 4 GB RAM и до 128 GB място за съхранение и се представя добре, ако просто сърфирате и не планирате супер голямо натоварване. Той също така използва версия на Chrome OS, включително първата версия на Chrome, която е оптимизирана за използване на таблети. Когато е отделен от клавиатурата си, Duet поддържа навигационна система с жестове в стил Android, която прави превключването между приложенията лесно.

Но най-впечатляващата характеристика е животът на батерията; Получавате близо 11,5 часа доста тежка употреба. Разбира се, има и недостатъци. Тъчпадът и клавиатурата са доста малки, няма жак за слушалки (и само един USB-C порт), а екранът 16:10 е малко затъмнен. Но това са разумни компромиси за такава достъпна цена. Това е страхотно второстепенно устройство за училищна работа или сърфиране в движение.